Settings

Veel gestelde vragen


De bedrijven welke VCA gecertificeerd zijn en waarbij het gebruik van hoogwerkers een belangrijk aspect is in de dagelijkse werkzaamheden moeten deugdelijk getrained zijn.

Het is voor alle hef- of magazijntruckchauffeurs wettelijk verplicht om een rij-instructie te volgen. Alleen meldt de wet niet precies hoe deze instructie eruit moet zien. Als er een ongeluk gebeurt, moet het bedrijf de Inspectie SZW kunnen overtuigen dat er een goede instructie is geweest. Een certificaat of rijbewijs is dus niet verplicht, maar voldoende instructie wel. De werkgever is uiteindelijk verantwoordelijk voor ‘voldoende’ opleidingsniveau van de chauffeurs. Wel toont een certificaat natuurlijk heel duidelijk dat er een opleiding is geweest. Veel bedrijven laten hun chauffeurs daarom om de zoveel jaar een opfriscursus (theorie en praktijk) volgen.

Ja, neem hiervoor contact met ons op!

Dat is zeer vervelend. Neem contact met ons op voor het aanvragen van een nieuwe pas via het contactformulier!

De reachtruck wordt gezien als een soort heftruck. Er gelden dan ook dezelfde regels als voor een heftruck: je moet ‘een instructie’ hebben gevolgd om met de truck te mogen werken. De wet zegt alleen niet hoe die instructie er precies uit moet zien. Een certificaat of rijbewijs is dus niet wettelijk verplicht, maar geeft je wel een bewijs dat je een goede opleiding hebt gevolgd. De werkgever is uiteindelijk verantwoordelijk voor ‘voldoende’ opleidingsniveau van de chauffeurs

Staat uw vraag er niet bij ? neem contact met ons op!
Contactformulier